Seite drucken   Fenster schliessen
 
Basilic
Ervas da cuschina

Il basilic deriva oriundamain da l’India e vegn cultivà dapi il 9avel tschientaner surtut en la regiun da la Mar Mediterrana. En la cuschina taliana e franzosa ha il basilic gia giugà baud ina rolla centrala. En autras regiuns e cuschinas è quest’erva sa fatga valair pir pli tard. La planta cuntanscha in’autezza da radund 40 cm. La feglia ch’ins dovra per cundir ha in gust miaivel ed aromatic. Basilic setgentà pon ins agiuntar durant coier; la feglia frestga manizzada duess ins però pir utilisar cur che las tratgas èn prontas per servir. Basilic è adattà tar da tuttas sorts verduras ed en spezial tar tomatas frestgas e cotgas. Tar ina salata da tomatas e mozzarella na duess il basilic betg mancar.

(Foto: sigrid rossmann / pixelio)



1 - 10 da 3627

 

chatta.ch